1
- معرفت و آشنایی با فلسفه و آثار حیاتبخش نماز:
مسلم است هرگاه نمازگزار به آثار مادی و معنوی نماز یقین حاصل کند آمادگی بیشتری برای انجام آن پیدا مینماید زیرا این معرفت، گذرگاهی است برای رسیدن به یقین و در پرتو آن نمازگزار میفهمد، چه میگوید و چه میخواهد. در نتیجه حقّ خداوند متعال را بزرگ میشمرد، و از او بیمناک میشود و به رحمتش امیدوار میگردد، و از کوتاهی در انجام وظایف خویش شرمسار خواهد شد.
2- رعایت آداب مستحبات مربوط به نماز:
(نماز همراه با مسواک و بوی خوش، و وضوی شاداب) امام رضا(ع) از امیر المومنین(ع) روایت کرده است که آن حضرت فرمود: «آن نمازی ارزشمند است که همراه وضوی کامل و شاداب باشد، در حالی که وضو با نیت پاک، خلوص یقین، فراغ دل و ترک اشتغال به دنیا انجام پذیرد.»
3- انتخاب مکان مقذس برای نماز
«محمدبن سنان» میگوید: از امام رضا(ع) شنیدم میفرمود: «نماز فرادی در مسجد کوفه، فضیلتش بیشتر از هفتاد نماز جماعت در مساجد دیگر».
«حسین بن علی وشّاء» گوید: از حضرت رضا(ع) سئوال کردم از نماز در مسجدالحرام و مسجدالرسول که آیا ثواب نماز در این دو مکان با هم برابر است؟ حضرت فرمود: «آری! نماز در آن دو مسجد ثواب هزار نماز را در مکانهای دیگر دارد».
راوی گوید: «امام رضا(ع) عمره به جای آورد و هنگامی که با خانه خدا وداع کرد و آهنگ خروج نمود سوی حناطین آمد و در صحن مسجد در پشت کعبه ایستاد و دستهایش را به دعا بلند کرد و به ما نیز فرمود: اینجا بهترین مکانی است که شخص میتواند از خدا حاجت طلبد. نماز در آن برتر است از نماز در جای دیگر به شصت سال یا شصت ماه
برگرفته از کتاب نماز و دعا از دیدگاه امام رضا(ع) – نویسنده محسن کتابچی
نظرات شما عزیزان: